Author Topic: https issue  (Read 8322 times)

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
https issue
« on: December 29, 2014, 07:43:51 PM »
Hi, I used my own icons for the menu.  I uploaded them through that part of the admin.  However, I am getting a security warning on the checkout page because they arent going into https:// mode like all the other images.  How do I fix this?

Thanks!

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: https issue
« Reply #1 on: December 29, 2014, 10:08:24 PM »
Here is the image:

https://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png
http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png

Both links work, but the shopping cart page does not put this image into https mode.

Hope this makes sense and someone has an idea about it.  I have spent hours trying to figure it out. 

I have even tried to revert back to the icons, but I get a forbidden page when I try to use those.  Using my own graphics was actually a work around for that problem.

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: https issue
« Reply #2 on: December 29, 2014, 11:25:37 PM »
Here is that portion of code from the checkout page.  You will see that the links are not relative links in this portion of the code.  They are everywhere else.  I am a little surprised that no one else has had this issue.

<ul id="main_menu_top" class="nav main_menu">
                         <li  data-id="menu_specials"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="https://beddingforbunks.com/index.php?rt=content/content&amp;content_id=5" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Specials</span></a></li>
<li  data-id="menu_login"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="https://beddingforbunks.com/index.php?rt=account/login" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Login</span></a></li>
<li  data-id="menu_account"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="https://beddingforbunks.com/index.php?rt=account/account" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Account</span></a></li>
<li  data-id="menu_cart"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="https://beddingforbunks.com/index.php?rt=checkout/cart" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Cart</span></a></li>
<li  data-id="menu_contact"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="http://beddingforbunks.com/index.php?rt=content/contact" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Contact</span></a></li>
      </ul>

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1781
  • Karma: +247/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: https issue
« Reply #3 on: December 30, 2014, 04:24:26 PM »
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: https issue
« Reply #4 on: January 03, 2015, 07:23:02 PM »
Right, the problem is, I am not the one putting the absolute paths to the urls.  I am just uploading the images in the resource library and the cart is putting them in as an absolute, rather than a relative path.  How do I fix this?

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1781
  • Karma: +247/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: https issue
« Reply #5 on: January 05, 2015, 08:00:34 AM »
what the version of abantecart do you use?
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: https issue
« Reply #6 on: January 30, 2015, 03:48:22 PM »
Sorry for the delay.  I didn't realize anyone responded.  I believe I have 1.1.9 installed.

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1781
  • Karma: +247/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: https issue
« Reply #7 on: January 30, 2015, 04:02:24 PM »
is SSL on in your settings?
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: https issue
« Reply #8 on: January 30, 2015, 06:54:55 PM »
Yes, and, it goes into SSL just fine, but it shows errors to the customer because not all the content is in SSL.  The only thing not in HTTPS is those images (icons) on the top left.  When I look at the code, it is showing them as absolute urls (http://, not https://) and not relative ones.  But, I have no control over it.  I just uploaded the images in the admin (Design/Menu.)

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: https issue
« Reply #9 on: January 30, 2015, 07:08:04 PM »
Here is part of the source code for the shopping cart page.  It is only these icons that aren't in https://



<!-- Header Start -->
<header>
   <div class="headerstrip">
      <div class="container">
         <div class="row">
            <div class="span12">
                              <a class="logo pull-left" href="https://beddingforbunks.com/"><img src="resources/image/18/82/7.png"
                                                               title="Bedding for Bunks"
                                                               alt="Bedding for Bunks"/></a>
                              <div class="headerstrip_blocks">
                  <div class="pull-left ml10"></div>
                  <div class="pull-left"></div>
                  <div class="pull-left"></div>
                  <div class="pull-right"><div class="navbar" id="topnav">
    <div class="navbar-inner">
      <ul id="main_menu_top" class="nav main_menu">
                         <li  data-id="menu_specials"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="http://beddingforbunks.com/index.php?rt=content/content&amp;content_id=5" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Specials</span></a></li>
<li  data-id="menu_login"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="http://beddingforbunks.com/index.php?rt=account/login" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Login</span></a></li>
<li  data-id="menu_account"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="http://beddingforbunks.com/index.php?rt=account/account" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Account</span></a></li>
<li  data-id="menu_cart"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="http://beddingforbunks.com/index.php?rt=checkout/cart" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Cart</span></a></li>
<li  data-id="menu_contact"  class="dropdown hover"><a  class="top nobackground" href="http://beddingforbunks.com/index.php?rt=content/contact" ><img class="menu_image" src="http://beddingforbunks.com/resources/image/18/88/8.png" alt="" /><span class="menu_text">Contact</span></a></li>
      </ul>
    </div>
</div>

</div>
               </div>
            </div>
         </div>
      </div>
   </div>

   <div class="container">
      <div class="headerdetails">
         <!-- header blocks placeholder -->
         <div class="pull-left"></div>         
         <div class="pull-left"></div>
         <div class="pull-left"></div>
         <div class="pull-right"><div class="header_block">
         <img src="../callus_banner.gif" />      </div></div>
         <!-- header blocks placeholder (EOF) -->
      </div>
   </div>
</header>
<!-- Header End -->
         

Offline abantecart

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4152
  • Karma: +251/-9
    • View Profile
    • Ideal Open Source Ecommerce Solution
Re: https issue
« Reply #10 on: February 01, 2015, 05:49:09 PM »
What version of AbanteCart do yo use? This sounds like an old issue.
We need your help to build better free open source eCommerce platform for everyone.
See how you can help

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: https issue
« Reply #11 on: February 02, 2015, 07:25:50 PM »
1.1.9  I just haven't yet updated to the most recent version because I am still having some difficulty with saving my template changes as an extension.

Offline kelbel3abh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 42
  • Karma: +5/-0
    • View Profile
Re: https issue
« Reply #12 on: February 07, 2015, 02:55:11 AM »
Hey, guys,

Just so you know, I did update my site to 2.0 today with no problems and those icons I made and uploaded in MENU are still not going into https:// on the checkout page.  Can someone help!

I don't know what the problem is, but when I view source, it is still showing the images as absolute urls and not relative ones.

- Kelly

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1781
  • Karma: +247/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: https issue
« Reply #13 on: February 11, 2015, 10:22:38 AM »
Solution here https://github.com/abantecart/abantecart-src/commit/193322ccf92915bd5578d05450002e803734e2e9

kelbel3abh, check your cart. i changed your code.
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline Ollie

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 253
  • Karma: +27/-1
    • View Profile
    • Assistech
Re: https issue
« Reply #14 on: March 11, 2015, 02:00:37 PM »
Solution here https://github.com/abantecart/abantecart-src/commit/193322ccf92915bd5578d05450002e803734e2e9

I'm having the same issue. I changed HTTP_DIR_RESOURCE to HTTPS_DIR_RESOURCE, but it didn't solve the problem.
Assistive technologies for people with special needs:
https://assistech.com/store/

 

Powered by SMFPacks Social Login Mod