Author Topic: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin  (Read 2594 times)

Offline browneyedgirl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
I need help - just installed AbanteCart yesterday and set "Maintenance mode"  to on.
I am logged in as admin but when I click on the icon in the top right corner (storefront), i get the maintenance page and not the default page.
Please help me - I  need to be able to build my sight without having to constantly move out of maintenance mode.

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1781
  • Karma: +247/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #1 on: September 24, 2015, 05:19:02 PM »
is domain of storefront the same as admin?
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline browneyedgirl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #2 on: September 24, 2015, 07:25:05 PM »
Hi Abolabo - Thanks for taking the time to respond.  This is all new to me and I don't quite understand what you mean. Could you please expand further or give me an example of what you mean? - How can I tell if the domain of the storefront is the same as admin?

thanks.

Offline abantecart

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4152
  • Karma: +251/-9
    • View Profile
    • Ideal Open Source Ecommerce Solution
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #3 on: September 24, 2015, 09:20:55 PM »
What abolabo is asking if your store URL (beginning portion with domain name) for admin and storefront are the same.
Do you have https in your URL?
If you access your storefront on maintenance mode from admin, you should see fully functional storefront.

We need your help to build better free open source eCommerce platform for everyone.
See how you can help

Offline browneyedgirl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #4 on: September 25, 2015, 07:21:52 AM »
Hi abantecart and abolabo,  when I log into my admin:

I enter the following (as provided during install of abantecart):   https:   followed by  //myaddress.ca/AbanteCart/index.php?s=adminxxxx
when I select the "storefront" icon  on the admin page, top right.   it takes me to : myaddress.ca/AbanteCart.
If i try putting https:// in front of it, - it shows me the maintenance page (but formatted differently. )

i'm using version 1.2.4 and as I have just started with abantecart, the majority of settings are still in their default state.

Appreciate your help.

Offline webdevmerc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 172
  • Karma: +32/-1
    • View Profile
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #5 on: September 25, 2015, 09:43:57 AM »
When I was in maintenance mode using https, I've always had to go to the Admin Tool, Settings -> Details -> and for the "Use SSL:" field, I would always have to turn it off and on to get it to work.  Maybe you have to do the same...

Was using Firefox browser in development.

Offline browneyedgirl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #6 on: September 26, 2015, 11:27:02 AM »
webdevmerc - thanks for chiming in - I had tried disabling and enabling but it doesn't work.  Any thoughts on how i can figure out how the decision is being made to show the maintenance page instead of the store front? - I am logged in from https://  myurl/AbanteCart.....but when i click on the storefront icon, it takes me to myurl/AbanteCart.  (i.e. the non secure version)

Looking at the installation details per softaculous:  UR is https:// >  <my site>/AbanteCart.  and the admin URL is also https:// <my site>/AbanteCart/index.php?s=admin123.

Something that I noticed:  Under Quick stats on the left pane:  under ';Online customers' it shows "Logged in: 0 , New: 1 -  - if I am logged in as admin, should it show like this?



Offline webdevmerc

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 172
  • Karma: +32/-1
    • View Profile
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #7 on: September 26, 2015, 07:05:34 PM »
I think Abantecart has the session info of the admin so if you click on that storefront icon, it works from knowing that the new session to the store is also the admin (the devs can confirm how it's coded).  Your browser needs to not be in anonymous/private mode.

If it's working without the https/ssl, then maybe it's the same thing that I ran into.

Specifically for me, in Firefox, the steps I would use was:
1) I would login to the admin side.
2) Click the storefront icon which opened a new tab to the store with the page which would partially work (no maintenance page, but not looking right).
3) Go back to my admin, go to System -> Settings -> Detail
4) Click SSL off, save
5) Click SSL on, save
6) In the new tab with my just opened storefront, refresh...

After that, it would work for me.


Offline timieh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #8 on: September 29, 2015, 02:02:19 PM »
Hey, just for some more info,

I have the same problem, only when i disable and save then enable and save the maintenance mode again. It works ok
« Last Edit: September 29, 2015, 02:08:39 PM by timieh »

Offline browneyedgirl

  • Newbie
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: +4/-0
    • View Profile
Re: maintenancne mode on but can't see page even though logged in as admin
« Reply #9 on: September 29, 2015, 04:44:02 PM »
timieh, thanks so much for the input.  That works for me.

 

Powered by SMFPacks Social Login Mod