Author Topic: SSL/HTTPS automatic switching issue  (Read 4606 times)

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3102
  • Karma: +147/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #15 on: May 27, 2016, 09:45:10 AM »
Hi.

Do you have anything third-party connected to your domain or server, I mean CDN like Cloudflare, some internal additional server caching? Did you contact with your hosting support?
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline moosehound

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #16 on: May 27, 2016, 12:57:10 PM »
Hi,

No nothing inbetween.  i was going to setup Cloudflare at some point but not yet.  It literally just comes and goes... I can also browse the HTTPS sections of the site and it doesn't swap over to HTTPS.... It's like that whole mechanism is broken for me...


Thanks for any help everyone :D

Offline moosehound

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #17 on: May 31, 2016, 01:58:32 PM »
OK this is still not working :(  Even if I ignore the fact that going to http://HTTPS://www.tranquili-tea.co.uk doesn't actualy give me a secure connection the site just isn't switching to HTTPS on the pages it should (Accounts/Registration/Cart etc).

So I can't force it to use HTTPS for the whole site and I can't leave it to swap over automatically....

Any other ideas?  I've just got the standard 1.2.6 install that I've updated to 1.2.7.  I have added the line I mentioned in an earlier post to htaccess but apart from that it's all pretty much stock...

If I go to the admin part of the site and user https:// before that then it connects and lets me use the admin portal no problems.  It literally seems to not like when the store loads-in...


Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3102
  • Karma: +147/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #18 on: June 01, 2016, 01:16:38 AM »
Hi.

Disable your .htaccess file, then clear your AbanteCart cache, clear your Browser cache and check again
« Last Edit: June 01, 2016, 03:35:42 AM by Basara »
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline abantecart

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3154
  • Karma: +226/-9
    • View Profile
    • Ideal Open Source Ecommerce Solution
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #19 on: June 01, 2016, 09:16:12 AM »
Hi,

Yes, this is the behaviour I am expecting but I keep getting this (see pic) where it says it's using HTTPS but it's not using the cert...


It also seems to work for a short while then I get back to this again....

I think this is your webserver configuration issue, not Abantecart. If you do not see certificate shown in the browser with HTTPS URL, check your Apache virtual host setting for https (port 443)
We need your help to build better free open source eCommerce platform for everyone.
See how you can help

Offline moosehound

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #20 on: June 01, 2016, 02:55:42 PM »
I'll try these couple of things are let you guys know :)

Thanks.

Offline moosehound

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #21 on: June 02, 2016, 09:59:26 AM »
Hi,

I have done the following:

Cleared the Cache - many, many times
Renamed my htaccess file, it's no longer in use
Had my provider check my server config multiple times over
Triple checked my settings in the Store software
It doesn't work.

IF I go to the backend/admin part it works under HTTPS.  If I go to http://HTTPS://www.tranquili-tea.co.uk/hjdhfkjhfdsf I get an error page but it's a HTTPS secure connection still (padlock/key whatever).
The only time HTTPS fails to do anything is if I connect to the store front....  https://www.tranquili-tea.co.uk does not give mea secure connection.  https://www.tranquili-tea.co.uk/index.php?rt=checkout/cart does not give me a secure connection.  So I can only assume it has to be something related to the cart software itself as anything else on the webserver seems Ok...

Any ideas?  If not is there a way for me to wipe my install and re-instate my current store on the fresh install?  I presume there's a backup/restore procedure that covers this one?   Starting to think a reinstall os the only solution here...

Thanks guys.

Offline moosehound

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #22 on: June 02, 2016, 10:18:38 AM »
OK....

So I have cleared everything down cache wise, emptied the cache on my browser, recreated the htaccess, pointed the site directly to http://HTTPS://www.tranquilitea.co.uk and added the following to htaccess

Code: [Select]
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

So far, it appear to be working.... I will update if it all falls through again :D

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3102
  • Karma: +147/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #23 on: June 03, 2016, 06:15:37 AM »
Hi,

I had SSL/HTTPS working just fine for a few days.  My host moved me to a new server and since then I've had issues with the site automatically changing to HTTPS. 



Like I say this worked just fine for a few days then my web host managed to enter a duplicate SSL cert on my box which caused me issues.

Still looks like the problem is in your hosting configuration
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1651
  • Karma: +212/-10
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #24 on: June 03, 2016, 11:59:01 AM »
please try to replace your public_html/core/init.php file with attached and let us know
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline moosehound

  • Newbie
  • *
  • Posts: 26
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #25 on: June 06, 2016, 10:45:55 AM »
Hi,

It's been 4 days since my last post and all seems fine still :)  I didn't need to replace that file in the end I just cleared everything out and started afresh and it seems to have stuck this time :D

Thanks for all the support guys, very much appreciated!

Offline orfei_

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: SSL/HTTPS automatic switching issue
« Reply #26 on: December 22, 2016, 02:11:26 PM »
Problem is in the 1.2.6 init.php file. I just upload init.php file from version 1.2.8 and SSL begin to work again for me...

 

Cheap Prom dresses 2018