Author Topic: Blank page when trying to install  (Read 4559 times)

Offline Rey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Blank page when trying to install
« on: December 28, 2016, 03:17:13 AM »
Hello, I have a VPS server with CentOS 6.8 64 bit installed.
I had successfully downloaded and extracted Abantecart v1.2.9. Now when I go to the /install/ directory via browser, I get the first page absolutely fine(The License agreement page) but when I click Next to go to the Compatibility Validation page it just shows a blank page. No error or anything.
I had even turned on PHP error reporting but still no info or error.
Can someone please help in this regard?

Thank you.

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1837
  • Karma: +273/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: Blank page when trying to install
« Reply #1 on: December 28, 2016, 09:08:05 AM »
is something in httpd.error log ? i mean /var/log/apache2/httpd.error file
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline Rey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: Blank page when trying to install
« Reply #2 on: December 28, 2016, 10:22:20 AM »
is something in httpd. error log ? i mean /var/log/apache2/httpd .error file

There is nothing in httpd error logs nor php error logs, have already checked. I am really lost, been banging my head into this since past 2 days. :(
Have 4 other websites hosted on the same server, but they all are working fine.

Please find attached more info about the server, please see if it helps.
Thank you.
« Last Edit: December 28, 2016, 10:24:04 AM by Rey »

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1837
  • Karma: +273/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: Blank page when trying to install
« Reply #3 on: December 28, 2016, 10:55:55 AM »
what about public_html/system/logs ? Is something there?
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline Rey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: Blank page when trying to install
« Reply #4 on: December 28, 2016, 11:05:21 AM »
what about public_html/system/logs ? Is something there?
Yes, please find attached.
Thanks.

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1837
  • Karma: +273/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: Blank page when trying to install
« Reply #5 on: December 28, 2016, 11:20:50 AM »
looks like output buffering disabled for php (or ob-lib for php does not installed on server. not sure. i use debian based linux. )

Please check output_buffering directive inside your php.ini file.
Code: [Select]
output_buffering = ON
also you can check it via phpinfo(); function


“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline Rey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: Blank page when trying to install
« Reply #6 on: December 28, 2016, 11:31:04 AM »

Using phpinfo(); Output_buffering is shown as 0 | No Value.
In php (dot) ini output_buffering is Off. Should i just change the value to On or any other numeric value?

Thanks.

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1837
  • Karma: +273/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: Blank page when trying to install
« Reply #7 on: December 28, 2016, 11:58:57 AM »
yes. you should to enable it.
Switch value to 1 (or "On")
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline Rey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: Blank page when trying to install
« Reply #8 on: December 28, 2016, 01:43:38 PM »
Enabled output_buffering, restarted httpd, still same blank page on pressing continue from the license agreement page. No progress :(

Offline Rey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: Blank page when trying to install
« Reply #9 on: December 30, 2016, 01:51:57 AM »
I am sure there must be other people with the same issue? Anyone please?

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1837
  • Karma: +273/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: Blank page when trying to install
« Reply #10 on: December 30, 2016, 03:53:56 AM »
Enabled output_buffering, restarted httpd, still same blank page on pressing continue from the license agreement page. No progress :(

cause is in output buffering 100%.

Try to add
Code: [Select]
   phpinfo();  exit;
into first line of your /install/index.php file after open-tag "<?php" and check it via browser.


“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline Rey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: Blank page when trying to install
« Reply #11 on: December 30, 2016, 04:02:17 AM »
output buffering master value is shown as 1. I had enabled it via php . ini.

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1837
  • Karma: +273/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: Blank page when trying to install
« Reply #12 on: December 30, 2016, 04:36:45 AM »
ok. let's debug together.

Please replace file public_html/core/helper/utils.php
with attached.
i added var_dump there. You will see output of headers list. please post it here
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline Rey

  • Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Karma: +7/-0
    • View Profile
Re: Blank page when trying to install
« Reply #13 on: December 30, 2016, 05:06:54 AM »
Got this as output after replacing core/helper/utils.php with the one you provided.

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1837
  • Karma: +273/-11
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: Blank page when trying to install
« Reply #14 on: December 30, 2016, 05:25:47 AM »
hm.... it must be different.

ok.. please replace again (see attach)
will be output buffer content


“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

 

Powered by SMFPacks Social Login Mod