Please help us to make AbanteCart Ideal Open Source Ecommerce Solution for everyone.

Support AbanteCart eCommerce

Author Topic: USPS extension not working correctly  (Read 165 times)

Offline papafrankc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
USPS extension not working correctly
« on: December 05, 2017, 01:00:10 AM »
I'm new to Abantecart.  The USPS extension doesn't appear to be working correctly.

- I enabled USPS extension and put in my USPS login info.
- I entered a new product and when I try to checkout it says "Error: No Shipping options are available."
- I chose a sample product and it says "First class Mail Large Envelope".  I did not choose this option when I set up the extension.
- I cloned this sample product and when I try to order the product it says - No shipping options are available.

I have a feeling I haven't set up something correctly.  However I've tried all different kinds of settings and nothing helps.  It seems to be stuck on that First Class Mail message.

Any ideas will be appreciated.

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3160
  • Karma: +150/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #1 on: December 05, 2017, 02:35:49 AM »
Hello.

In your product make sure you have:
- Require shipping enabled
- set product dimentions and class
- set product Weight and weight class

In USPS extension's settign page
- set correct API credentials (not login credentials!)
- set correct origin ZIP code
- enable USPS servises you want to allow (Domestic and international if needed)

So if everything is correct it should work. (your USPS API account should be active, customer's address is valid and delivery weight is accepted by USPS)
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline papafrankc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #2 on: December 05, 2017, 10:59:39 PM »
Basara,

I appreciate your reply.  Today I've been working with my host provider to try to figure out why it isn't working.  Because it is not working on my new AbanteCart site and on one of their host AbanteCart test websites it would suggest there is a problem with the USPS extension.

However, I also ran a test on the AbanteCart DEMO application from AbanteCart.com.  And it works OK there.

So for now my feeling is that there is something wrong with the software provided from my host.  I'm talking to them about that possibility.

I'm curious if there are other AbanteCart users who are successful using the USPS and PAYPAL configurations?

I would appreciate any feedback.

Thanks
Frank

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3160
  • Karma: +150/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #3 on: December 06, 2017, 12:06:20 AM »
Try to check AbanteCart and server's error logs
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline papafrankc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #4 on: December 06, 2017, 12:17:55 AM »
I checked AbanteCart's error log and it's empty.

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3160
  • Karma: +150/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #5 on: December 06, 2017, 12:24:23 AM »
Try to enter API login & password again and save. Maybe this is simple typo?
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline papafrankc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #6 on: December 06, 2017, 12:30:24 AM »
I'm not sure I understand what you are asking me to do?

Offline papafrankc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #7 on: December 06, 2017, 12:32:21 AM »
Oh, maybe you mean the USPS credentials in AbanteCart cart.  I've used those same credentials on the AbanteCart cart and my other website with 3dcart.

Offline papafrankc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #8 on: December 06, 2017, 02:28:19 AM »
I've been working with my host support team and they have determined that AbanteCart cart ver 1.2.10 works OK but 1.2.11 does not so there must be a bug in ver 1.2.11

They are going to put me on 1.2.10 so I'll see how that goes.

Thanks for your input
Frank

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3160
  • Karma: +150/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #9 on: December 06, 2017, 03:04:10 AM »
Hello.

The demo you check is 1.2.11 so issue somewhere else.
How did you install 1.2.11? cPanel installation or regular?
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline papafrankc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #10 on: December 06, 2017, 04:48:53 PM »
I'm not sure what you mean by "The demo you check is 1.2.11 so issue somewhere else."  This issue is with 1.2.11

The DEMO I tested was 1.2.10 and I got it at AbanteCart.com   This one works OK

1.2.11 was installed by my Host provider and I'm not sure which method they used to install it.  In this version the USPS extension does not work.  It was tested by myself on the one they installed for me and also by the Host provider on one of their test sites.

Thanks for your replies.
Frank

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3160
  • Karma: +150/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #11 on: December 07, 2017, 04:13:17 AM »
Hello, Frank
I think issue in 1.2.11 is related to dimentions set in USPS settings if leave them empty it should work. Thank you for reporting problem we will investigate and fix
https://github.com/abantecart/abantecart-src/issues/1034
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3160
  • Karma: +150/-0
    • View Profile
Re: USPS extension not working correctly
« Reply #12 on: December 12, 2017, 08:47:39 AM »
Hello.

FYI one issue were fixed in 1.2.12 branch but you can apply fix to 1.2.11 manually see commit in https://github.com/abantecart/abantecart-src/issues/1034
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

 

Cheap Prom dresses 2018