Please help us to make AbanteCart Ideal Open Source Ecommerce Solution for everyone.

Support AbanteCart eCommerce

Author Topic: Broken options glitch.  (Read 1243 times)

Offline Tishbyte

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +7/-0
  • Still Learning
    • View Profile
    • Tishbyte Studios
Broken options glitch.
« on: March 29, 2018, 07:47:00 PM »
I ran into an issue with broken product options when I forced SSL using .htaccess. Not sure if that was the cause but I don't think forcing HTTPS connections should break things on products.
What happens is that the option value turns into random number if it contains a number (i.e. 6 in. turns to 1111122 22233368 347)(img1) and options that are only letters turn into the first letter of each options (i.e. Blue, White.....Red, Purple turns to BWTBBRP for each option)(img4).
This also removes the options on the user side but keeps the price (img3).
Using SSL is very important for an eCommerce site but I can't have it break the product options. I also don't believe I should try reproducing the glitch as I am running a clients live site.
I noticed this when several orders were showing up with missing options even though the options are required and after investigating I found the broken options.
Any help is appreciated and I can supply more information on request.

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4572
  • Karma: +223/-0
    • View Profile
Re: Broken options glitch.
« Reply #1 on: March 30, 2018, 01:40:43 AM »
Using SSL is very important for an eCommerce site

Did you enable SSL in AbanteCart admin?
If you want to force all pages to be https set Store url also to HTTPS

What AbanteCart version? How many languages installed?
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline Tishbyte

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +7/-0
  • Still Learning
    • View Profile
    • Tishbyte Studios
Re: Broken options glitch.
« Reply #2 on: March 30, 2018, 02:07:01 PM »
I have attempted doing the SSL through the admin site, but it doesn't actually force all users to HTTPS, they still have the option to use HTTP. It does change all of the links to HTTPS so if a user clicks anywhere on the site it will use HTTPS. If anything I will have to settle with this.
Abantecart version is 1.2.10.
Only English installed.

Not sure what is causing the issues, maybe it's unique to my situation.

Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4572
  • Karma: +223/-0
    • View Profile
Re: Broken options glitch.
« Reply #3 on: April 02, 2018, 01:26:06 AM »
Hi.
Issue is confirmed and will be fixed in the upcoming version 1.2.13
You can follow process here https://github.com/abantecart/abantecart-src/issues/1087
« Last Edit: April 02, 2018, 07:41:23 AM by Basara »
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline Tishbyte

  • Newbie
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: +7/-0
  • Still Learning
    • View Profile
    • Tishbyte Studios
Re: Broken options glitch.
« Reply #4 on: April 02, 2018, 04:15:05 PM »
Ah, good to know.

Offline hani

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
  • Karma: +11/-1
    • View Profile
Re: Broken options glitch.
« Reply #5 on: December 20, 2018, 06:22:52 AM »
Hi
I had a similar problem and modified the htaccess file and did me other problems because my ecommerce is a multistore, it worked for me that i entered both links as secure links in the admin panel, the Store URL in HTTPS and the Secure Store URL also HTTPS

this worked for me.


Offline Basara

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4572
  • Karma: +223/-0
    • View Profile
Re: Broken options glitch.
« Reply #6 on: December 20, 2018, 06:25:25 AM »
Thanks, hani

Did you add some specific rules to htaccess (non default)?
“Chuck Norris is so amazing.”
― Mother Teresa

Offline hani

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 95
  • Karma: +11/-1
    • View Profile
Re: Broken options glitch.
« Reply #7 on: December 20, 2018, 06:56:15 AM »
No i did not add any rules to the htaccess, when i made a redirect to force HTTP to HTTPS it caused me problems in the 2nd site [subdomain], and if a visitor clicks on a menu item in the subdomain he will be redirected to the main store.

I made both links a secure see attached image

 

Powered by SMFPacks Social Login Mod