Show Posts


Messages - Geoffrey

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
General Support / Re: Latest compatible PHP version?
« on: September 06, 2018, 05:20:33 PM »
Thanks for the info!

I will check out your links and see how things go...


2
General Support / Re: Latest compatible PHP version?
« on: September 05, 2018, 12:19:32 PM »
My AC site is fabulous. 
Very clean and efficient. 
Heavily modified so that it could be clean and efficient. 
Many core mods. 

It took a very long time to build. 
Lots of work. 
Lots. 

It's on 1.2.11.

It will stay on 1.2.11 forever. 
It will never update to a later version of AC because the work involved is not worth the end result. 

Therefore, it would be nice to be able to modify 1.2.11 to run on PHP 7.2 or even 7.3.

Because in the grand scheme, it's not really okay to have a cart app that runs on 7.0 but won't run on 7.1 or 7.2 or 7.x. 

In 1.2.11, what files do I need to change so that AC will run on 7.2?

Thx.

3
General Support / Latest compatible PHP version?
« on: April 26, 2018, 01:41:40 AM »
Hello,

I want to update my xampp version on my local machine. 

Multiple xampp options are available:
I can get xampp with PHP 7.2.4 or 7.1.16 or 7.0.29.

On my live server, if I switch from php 7.0 to 7.2, the AC site fails to load. 

So I guess AC is not compatible with any php 7.2.x?

What is the latest PHP version compatible with AC?

Can you recommend whether I choose xampp with 7.0.29 or 7.1.16?

Thanks.


4
General Discussion / Re: Need responsive custom logo
« on: March 03, 2018, 02:36:10 PM »
Bump. 

This is a valuable thread. 

I can't believe how long I messed around with raster logo files trying to make them look good at all sizes, before finally discovering that the solution is a vector logo image format. 

I made my vector (svg) logo file in Inkscape. 

Open the finished svg file with a text editor, copy the file's code; that code is what you paste into the AC HTML Resource box as shown in the example above.   

Also as shown above, you apparently should not specify a ".svg" file extension on the filename of your svg file when you name it (different than adding a jpeg or png to the media library).

The final step is to change the logo file specified in Admin>System>Settings>Appearance.  Unlink the raster file, then add the vector file from your media library. 

It worked immediately, but I need to re-evaluate my css to see exactly what is happening at breakpoints. 

Thanks. 


5
General Support / Re: disable google analytics
« on: December 18, 2017, 03:52:52 AM »
Thanks. 

Funny:  I deleted GA code from 8 files, then went to System>Settings>All Settings to remove account number.  I can't remove account number because I deleted all the files.   :D

Anyway, the script doesn't run anymore. 

6
General Support / disable google analytics
« on: December 17, 2017, 01:01:53 AM »
Hi, is there an easy way to disable google analytics, or to not run analytics.js?

Thanks. 

7
General Support / How to adjust zoom-level of easy zoom
« on: December 16, 2017, 05:48:25 AM »
Example: if easyzoom is set to 200% or 2.0, how do I adjust it down to 150% or 1.5? 

Thx.

9
Thanks for the reply. 
Can anyone with a real ipad confirm that responsive layout stays functional during multiple changes between portrait and landscape?

byline: iPad1 came out in April 2010; ios6 came out in June 2012.  Not compatible at 2 yrs!  Good ol' apple!   8)

 

10
www.inspired-designco.com

Responsive works fine on all devices: desktop, laptop, android phone, android tablet, iphone, ipad. 

On ipad, if you change from portrait to landscape, or landscape to portrait, responsive works fine.

However, if you then change back to the original orientation from when the page loaded, responsive quits working until you navigate to different page.  Then it's the same thing all over again. 

This only happens on my ipad.  On my phones and other tablets, i can flop them back and forth all day and the site renders fine.   

Can someone with an ipad check this for me?

The only ipad I have for checking is a gen 1, which is stuck at iOS 5.1.1.   :-[

Any ideas on what the cause may be?

Thx.

11
Ah, a custom product.tpl! 

Thank you for the support.  I will try this out and report back. 

Also, thank you for the tip about footer.ptl, I would have certainly overlooked it. 

12
OK, I disabled easyzoom, but it caused other problems. 

What I did:
In product.tpl, I commented-out L429, L474-491, and L529 in the script section (reference = current file on github). 

What happened:
This disabled easyzoom, but now clicking an image does not work as expected:
1 - if you click the image in the viewer, on desktop it opens a new browser tab with full-size image; a mobile tap does nothing, but you can spread-finger zoom.
2 - if you click any thumbnail, the desktop browser leaves the product page and goes to the url for the full-size image; a mobile tap on a thumb does the same thing.
Note: on desktops, the fullsize image displayed on the new or redirect url has a "zoom cursor" (little magnifying glass with + symbol) which allows you to zoom in. 

So - by disabling easyzoom, the image view window is rendered useless. 
You cannot select other thumbs to view in the window. 
If you click a thumb, it doesn't replace the image in the view window, instead, it navigates to a different url.

Can you tell me how to modify the code so that clicking or tapping a thumbnail will only change the image that is being displayed in the view window?

Can you tell me how to modify the code so that desktop mouse-hovering over the view window will result in the "zoom cursor"?

Summary - Pinterest is important.  The Pinterest Save button is easy to implement and already works with AC category and product-listing images.  But AC product images do not work with Pinterest because easyzoom.  Disabling easyzoom makes the product page view window useless, and also causes AC product image functions behave poorly. 

Is this custom work that must be purchased?

Or is this a cart that doesn't work with pinterest, and should be developed so that the option for disabling easyzoom and using pinterest is a basic feature? 

Thx.

13
Hi Barry.

1 - as you can see, the AC devs addressed the mobile Stripe collapsed credit card entry box problem that you identified.  I sympathize with your latest sentiment.  I'm not 100% sure how something like this gets disseminated to existing AC Stripe users; guess I never thought about it until now.   

2 - I don't use firefox much.  Today, it auto-updated when I turned it on.  I'm now on latest version 57.0.  I confirm that on first visit to your homepage, your cart buttons on each product show the wrong icon and do not work.  I confirm that navigating anywhere on your site then returning to homepage, the cart buttons then work as expected.  I cannot say for sure whether this was occurring 2 days ago when i was on vs 56.  Sorry, I wrote my previous reply in a hurry and did not notice.

I can't offer much more help.  If I were you, I'd start with the housecleaning, then ask your host if they think SSL issues are related to odd FF performance, then ask AC devs.  Good luck.

14
two different footers...?  Would this be that hard to do...?

Tips?

15
I looked at your site in Firefox 56.0.2, didn't notice any obvious problems. 

I can't solve your new problem, but i can give you some suggestions for working in that direction.

1 - Housecleaning.  Your entire site is located within one folder on the live server.  FTP that folder down to a backup folder on your PC.  It may take a long time, like hours, because the folder will contain numerous small files, which slows the data rate.  Keep this backup folder intact and safe and unedited. 

Then figure out which "copy or version" of your site on the live server is actually the one driving your website.  Delete the other copies or versions from the live server.  You need to get to a point where the only files and folders on the live server are the ones that are running your site.  Get your host to help you.  If I understand you correctly, there may presently be multiple versions.  That won't help with SSL issues. 

If you break something, restore things from the backup folder on your PC until the site runs.  Keep notes as you clean up.

2 - Read the AC documentation on Developer Tools and cloning the default template.  I doubt that your host-created website clone is the same concept as an AC template clone used for customizations.  If you use AC Developer Tools to create an AC Template clone, you will see the clone in it's own folder within the root/extensions folder, and that folder will have a name that you chose (templatename), and it will contain a cluster of site folders within a /storefront/view/templatename/ hierarchy.  If you can't find this in your site files, then you don't have a template clone.  This is not relevant to your SSL problem, rather just an FYI.  If you study enough to understand my comment, you will begin to understand how AC works. 

3 - Structure.  You need to learn how the site runs from the server.  AC is an application.  There are a small handful of files on your server that tell the AC application how to start up and run.  After that, it just runs.  Study your htaccess file, see what is in it.  In particular, you need to understand the RewriteEngine family of commands that include RewriteCond, RewriteBase, RewriteRule, etc.  There will be several of these rules in htaccess, and the settings specified by these rules basically contribute to either smooth sailing or endless headaches. 

4 - Here is a cut-n-paste from my notes for initial live site setup:
c.   Rename the htaccess.txt file to .htaccess.i.   
ii.   The dot in front of “.htaccess” indicates that this file is ‘invisible’. Therefore you may have to configure your FTP application or hosting file manager to show invisible files in order to edit.  This .htaccess file on an Apache based web server allows you to configure settings for how you’d like your website, or certain files within your website, to behave.
d.   Edit the .htaccess file: if your store is not on the root, you have to configure the RewriteBase/ element to point at the subfolder that contains your store: change it to RewriteBase/subfoldername/  .  The ending slash is important. 
e.   AC Admin control panel - System>Settings>System:   
i.   Scroll to bottom, enable System Check for Admin and Storefront.  Then check the messages that will come up on Admin as you use it.  Resolve the messages.  Delete each after you resolve it. 
ii.   Turn on Retina.
iii.   Turn on SEO URL's
iv.   Note: these all require the mod-rewrite Apache module to be active and .htaccess.txt to be renamed to .htaccess and the RewriteBase/ to be properly configured.

If you read up on the terminology in the snippet 4 above, you should begin to understand what htaccess is doing, which is a step towards getting it set properly. 

My htaccess file includes the following rules that steer all traffic to https :
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/[0-9]+\..+\.cpaneldcv$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/acme-challenge/[0-9a-zA-Z_-]+$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well-known/pki-validation/[A-F0-9]{32}\.txt(?:\ Comodo\ DCV)?$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.yoursitenamegoeshere.com/$1 [R=301,L]

If you aren't set up properly in this fashion, that will be the first place that SSL problems start. 

If you get htaccess "right", then your host is going to be the one to help you resolve remianing ssl probs.

Good luck.  I was almost as much a noob as you when i started.  It took me months to sort this stuff out.  There are no shortcuts or quick fixes, other than cash.  If you want a super quick and dead-right fix, contact the AC devs and ask to them to do a contract job to clean this up.  I would imagine they could fix everything for less than the cost of a weekend's entertainment. 

Pages: [1] 2 3 ... 10

Powered by SMFPacks Social Login Mod