Show Posts


Messages - user88

Pages: [1] 2 3 ... 6
1
Fresh Installation / I think I found another bug? Email Templates
« on: September 01, 2020, 08:09:00 PM »
Hi,

First, sorry if I'm posting these in the wrong place. Couldn't figure out where to post possible bugs.

I was updating the email templates and I noticed a very strange behavior. Maybe is just my installation?

Again, this is on a completely fresh install. All my data has been imported to it.

When I open an email template for editing the page loads up with the html body in html/text mode. The code looks just fine. See pic "email template 1"

When change html body mode to "visual" it tries to load an image which it can't load and shows a broken image logo. See pic "email template visual." This somehow brakes the html code of the message.

When I switch the html body back to html/text mode, the code is all changed and messed up. See pic "email template 2" This means the email formatting no longer works as designed and the client gets an "ugly" email.

They way I had to work around this was by making all my changes in html/text mode without ever switching to visual mode.

I don't do anything other than switch from html/text to visual and then back to html/text mode.

2
Fresh Installation / Re: I think I found a bug - fast checkout
« on: September 01, 2020, 07:52:58 PM »
Hi,

I don't know about cdn's or "website fasteners".  I have contacted my hosting company to find out.

The first time it happened was when I turned "guest checkout" OFF while testing. Once the server recovered and I gained access to my store, I turned "guest checkout" ON. I tested and everything worked just fine.

Then I turned "guest checkout" OFF again and tested. Same problem. My entire website froze and would no longer load any pages except for my welcome page. Any programs like blogs, store, etc located in subdirectories were no longer accessible.

Waited a few hours, my site started working again. Turned "guest checkout" ON. Tested. All is fine.

I haven't done any more testing after this.

3
Fresh Installation / I think I found a bug - fast checkout
« on: August 29, 2020, 01:58:04 AM »
Hi,

As you may know, I have been tinkering with a fresh installation of AbanteCart 1.2.16.

After wrestling with Murphy for a few days... I finally got everything to work... even fast checkout...

BUT

Fast checkout works fine only when "Guest checkout" is ON. Once I turn "guest checkout" OFF and I run a test purchase, AbanteCart freezes when  clicking on the "checkout" button on the "shopping cart" page. It goes to the fast checkout page but nada, only the icon showing page is loading.

Worse, when this happens, it completely freezes my entire website. I can't access anything. No admin access, no blog software access... nothing related to my website that is in a sub directory.

Eventually the server stops whatever happens with AbanteCart and my websites become available again.

First time it happened I freaked out! Fortunately I decided to go ahead and do something else for a few hours. Upon return all was working again. Then I continued updating and migrating my store to the fresh installation, testing, smiling... all is working fine... UNTIL I decided to test "guest checkout" ... Now my websites are all down again.

One AbanteCart cart tab of my admin panel I left opened showed a gateway timeout error. see image

4
Fresh Installation / Re: Migration into a fresh installation
« on: August 25, 2020, 04:48:40 PM »
I see. Thanks.

Where are the changes made under "Layout & Blocks Manager" stored?

Also, now that AbanteCart has "Email Templates" that can be modified, where are these changes stored?

5
New Features Discussion / Status of download activation options
« on: August 24, 2020, 03:41:18 PM »
Hi everyone,

This is a follow up on this topic.

http://forum.abantecart.com/index.php/topic,7309.0.html

I noticed this feature is not available in the latest AbanteCart version. Has a decision been made to drop it?

Seems to me that having multiple options for download availability is important. Otherwise whenever someone changes the status of the order, the download files become unavailable to the client.

Example:

I sell both digital and physical products. If a client orders both, then when I update the status of the order to "shipped" then the client no longer has access to the download file.

6
Fresh Installation / Re: Migration into a fresh installation
« on: August 24, 2020, 02:04:04 PM »
Thanks Basara.

What confuses me is the backup of the core files.

I thought core files are not modified by AbanteCart during normal customization done through the admin panel because core files can get overwritten by software upgrades. Is this understanding incorrect?

My intention is to have a completely fresh install of AbanteCart and then move necessary files to it to re-establish my store.

If I upload to the fresh installation all the core files that I backed up from my existing store, wouldn't that overwrite some of the updates made in the new version?

7
Fresh Installation / Migration into a fresh installation
« on: August 21, 2020, 07:06:38 PM »
Hi,

I had some issues with upgrades so I would like to start with a fresh installation of AbanteCart in a new subfolder, migrate my store there, and then clone this new installation back to my original store's subfolder. (No hosting change)

Besides backing up the database and the content using -system/data/backup-restore and then uploading it to my fresh installation, is there anything else to be done?

Is there really a need to backup core files and copy those to my new installation? Or should I completely avoid this?

Thanks

8
Upgrade / Re: Products don't display with 1.2.16 and default template
« on: August 06, 2020, 06:59:03 PM »
Thanks, will check.

9
Upgrade / Re: Products don't display with 1.2.16 and default template
« on: August 05, 2020, 05:31:00 PM »
I don't know what you mean.

10
Upgrade / Products don't display with 1.2.16 and default template
« on: August 04, 2020, 05:29:49 PM »
Hi,

I made this comment on another thread as part of some other issues, but want to separate it from that thread.

Here is my situation:

1. I upgraded to 1.2.16
2. I use my own customized template (which I was told will need updated to 1.2.16 standards - but right now I have it functional)
3. When I switch to default template (and clear all cache,) AbanteCart storefront does not display products on category pages. Home page displays ok, product page displays ok, but category page doesn't show any products. See images.

Any thoughts? My concern is that if I start updating my theme using new default theme files I will break my site.

11
Are you referring to System --> Settings --> System : cached enabled?

I have it ON. Is this the one you say I should turn OFF?

12
Payment Modules / Re: Default Stripe - New observations
« on: August 03, 2020, 02:25:44 PM »
I use a modified template I made myself.

www.bluestarway.com/increase4all

Thanks for checking

13
Basara,

I have noticed that activating "fast checkout" solves this problem, but on my test site it does so in a very erratic way.

On home page it replaces cart icon with "add to cart" text. On other products pages the cart icon remains and when you click on it, it adds the left cart on it, but on other product pages clicking on the cart icon will take you to the product page.

Not sure what the difference is. I have been sitting too long in front of the computer so will take a break for the weekend. will check again next week see what happens.

By the way, the first time I used the "fast checkout" and I clicked on the cart icon to add a product to the cart I thought nothing happened. It took me a while to figure out how that worked. If I got confused, perhaps some customers might get confused too as to whether the button worked or not.

Good weekend to all.

14
Hi Basara,

It turns out this is a Softaculous thing. When you choose install you have to make sure you use the right http(s) protocol and then go to admin and under settings->store details updated your url as well.

The one problem that remains is:
1. clicking the cart icon doesn't add product to cart

15
Payment Modules / Default Stripe - New observations
« on: July 31, 2020, 06:42:47 PM »
Hi all,

Having had the same issue with default stripe and abantecart (cc box not showing) I upgraded both and I have been doing extensive tests.

I have noticed that default stripe doesn't always shows the cc box on checkout page. Sometimes it does but once in a while nothing... (I lost a sale yesterday to this - stripe shows the client and under details shows no cc entry at all thus no capture)


On my website checkout page, the cc card number box shows out of place. see image. Small stuff, but that's what clients notice and find "fishy."

Also, comparing my stripe account activity with what I was doing in AbanteCart I noticed that when default stripe is selected for payment at Step 2 of checkout and client presses the 'continue' button, AbanteCart communicates with stripe while checkout page is loading and sends client information to stripe BEFORE client enters cc number.

In this process AbanteCart sends the first name twice: once for the first name and once for the last name causing stripe to identify the client only by first name, first name. (see image)

The other thing about this sending of information before client completes purchase is that stripe still records the client in its customer list even if client abandons cart... and if you are testing live like me (up to checkout page but without completing purchase), then stripe records each occurrence of the checkout page as a new customer. OR, if client decides to edit order and leaves checkout only to return later to it with the updated order, then stripe records the same client twice. This creates a long list of repeated customers. See image.

Other thing I noticed is that the checkout page takes a long time to finish loading because of communication with stripe. The checkout page loads, but browser continues to churn while showing it is communicating with stripe. No clue what this means.

It seems that the default stripe payment app needs to be gone reviewed or perhaps even better - re-done from scratch rather than patch?

Hope info helps.

Pages: [1] 2 3 ... 6

Powered by SMFPacks Social Login Mod