Show Posts


Messages - Gary Tayman

Pages: [1] 2 3 4
1
Extension Support / Re: UPS shipping problem
« on: May 10, 2021, 10:54:02 PM »
THANK YOU!

With the help of folks on this forum, we're fixed.  However I'm scratching my head -- am I the first one to report such a problem when it's a programming error?  Whatever, I'm glad we're ip and running, and hopefully we've saved a lot of other people from similar headaches.

Glad that this was uncovered.  Thanks again!


2
Extension Support / Re: UPS shipping problem
« on: May 08, 2021, 10:39:45 PM »
Anyone?

If this happened t you, what would your next step be?

3
Extension Support / Re: UPS shipping problem
« on: May 08, 2021, 08:55:25 AM »
Okay, I have tried and tried to find the version.  Switching from page to page, once in awhile I get a quick pop-up, and I don't have time to read it, but at a quick glance it looks like version 1.2.16.

I used snipping tool to capture part of the error log page, but I can't figure out howto imbed this in this message.  Several lines, each one says "UPS Curl Error" with a date and time, nothing else.  Sorry but that's all I have to go on.Scouring the UPS page, and also looking at the instructions for the page, the only thing I could find with any question about it was Customer Classification Code.  I changed it from 03 to 01.  Might that fix something?  I'll have to wait for another order to see if it works or if I tick off yet another customer.

Sorry if I sound totally lost, but I'm totally lost.



4
Extension Support / Can't ship UPS
« on: May 07, 2021, 12:11:49 PM »
I had started a thread in the Extensions section but can't get a response.  If anyone can help please forward me to it.

I had set up AbenteCart a few months ago, with GREAT help here, and overall it has been working smoothly -- or so I thought.

Lately I've noticed some orders coming in, and customers are always selecting USPS which is a bit strange -- until someone called me and said he tried using UPS and it locks up at checkout.  I went to my error log, it's loaded with "UPS Curl Error."  Lots of them.  No specifics beyond that, just error.

I've checked my settings and can't find a problem.  I've contacted UPS, who said my user ID and Access Key are working fine and that he would need to see the API code to see why it doesn't work.  He said it is apparently something within AbanteCart, or my settings anyway, that's the problem.

Where do I go next?  What can we do?  To be honest, I can't tell you if UPS was working and then quit, or if UPS never worked to begin with.  All I know is that I'm currently stuck, as my main supplier uses UPS only for most orders., so I need it.

Thanks!

5
Extension Support / Re: UPS shipping problem
« on: May 06, 2021, 09:03:13 AM »
I went to the UPS site, copied and pasted my access key to their site to see what it says.  It got right in, and there's a chart that lists various tasks.  I have Test selected for freight pickup, rating, and shipping -- nothing is shipped freight -- everything else is listed as Production.

Everything in the Abantecart setup looks fine to me, although in the General settings Auto Select is Off, and just below it, Select To Restrict Payments is Select Some Options.  Anything here?

What's the next step?  Should I try to get another Access Key and see what it does?  Is there a test I can run somewhere to verify that Abantecart and UPS are working together?  Should I try to call UPS and see if they can help me in any way?

I'm stuck, waiting for an answer.


6
Extension Support / Re: UPS shipping problem
« on: May 05, 2021, 09:55:50 PM »
I looked through the page with my UPS parameters.  Everything looks in order as far as I can tell.  I noticed there is a switch for Test Mode.  What happens if I turn it on?  Is there some sort of troubleshooting test I can run?

7
Extension Support / Re: UPS shipping problem
« on: May 05, 2021, 09:48:49 PM »
Wow -- I checked the error log, it is LOADED with "UPS curl error."

No further details except for times and dates.

So what's the next step?  Where do I begin troubleshooting?


8
Extension Support / UPS shipping problem
« on: May 04, 2021, 08:51:57 PM »
Hopefully I can get some help here.  When I first set up AbanteCart I had loads of questions, and the help I got here was beyond superb!

Overall it has been running well, but now I've got an issue:

First off, my store in not my mainstream business.  I've been working 18-hour days which is great but wears you out, and I only get occasional orders from the store.  In other words you can call me a newbie, because I don't use it enough to be really proficient.

A short time ago I began getting orders, all of them asking to ship USPS, which I thought was strange because UPS is better for most of these orders.  Then my supplier chimed in and asked why all my orders were USPS.  So I disabled the USPS extension.

Today I think I found out why.  I got an e-mail from a customer who is trying to place an order but it gets blocked when he selects shipping.  His only option is UPS and it doesn't accept it.

I can tell you this much -- I don't use my UPS account much anymore, as I use Shipstation for all my stuff from the shop.  However, just last week I indeed used my UPS account, so it's certainly active.

Sp -- any ideas why AbanteCart orders are being rejected by UPS?  Where can I begin troubleshooting?

Thanks in advance.

9
How-to questions / Re: Adding options to products
« on: January 05, 2021, 08:12:35 PM »
Thanks!  I printed that out and will try this very soon.

10
How-to questions / Adding options to products
« on: January 04, 2021, 09:12:00 PM »
First off, installing AbanteCart has been a wonderful experience!  Support has been outstanding!  I now have my online store configured, it's up and running, I'm getting orders, and things are humming along smoothly.  I am grateful.

But now with a new year, I've just got thrown a new curve.  On the site I sell stereos designed to fit classic cars.  Each of these stereos is available to custom-fit a specific car, a Mustang for example, another fits a Camaro, yet another fits a 57 Chevy, etc., such that a single model, such as a USA-630, has lots of SKU numbers to match the various car models they support.  It's all in place and working well.  Now for the curve -- certain stereo models are now available, bundled with a Bluetooth module for a special price.  In other words you can buy a stereo for a 57 Chevy, or for a little more, you can buy the stereo bundled with a Bluetooth module for a price savings over buying each separately.

So ideally, when a customer sees a description of a certain stereo, he can see the price for the stereo itself, and also a price for the stereo bundled with the Bluetooth.

How is this done?  This is new territory for me.  If you have information on how to proceed, I would greatly appreciate it.  Thanks!

11
Installation and Configuration / Re: Logo sizes
« on: November 19, 2020, 08:55:18 AM »
Thanks for the help, however I'm still not getting any response.

I've tried moving thr numbers all over the place, and clearing the cache each tiome, them going to the store and hitting DTL+_F5, can't get it to change from the tiny speck that it is.
I'm obviously missing something here.The image I loaded in is 300 pixels width.


12
Installation and Configuration / Re: Logo sizes
« on: November 18, 2020, 08:15:49 PM »
So here is what I've learned:

The store logo used in the banner is scaled to fit.  The logo used in e-mails is not scaled and the 2000 pixel wide logo appears full size.  So I replaced it with a 250 pixel width version.

The Brand List height and width is indeed supposed to set the size of the manufacturer's logo.  The default is 56x56 but recommended is 900x45.  The logo I used was 57x57, but I found a large version and made a 300 width version.  Made no difference.  However I'm supposed to do a cache clear in Admin.  How do I do that?

The store is up and running, which is great, and it's light-years ahead of what I was using before.  The help has also been superb.  So right now I'm trying to do some finishing touches.  I have a few other things that I'll get to in other threads.

13
Installation and Configuration / Re: Logo sizes
« on: November 17, 2020, 09:14:54 PM »
Yes I did see that, and scratched my head over it.  I changed it and no difference.  Where do I clear the admin cache?  I tried refreshing the browser pages and no chanfe.  Also, why 45?  If this is allowing it to scale bigger, shouldn't I be increasing the height as well?  I'll try changing it to 100 and see what happens.

14
Installation and Configuration / Re: Logo sizes
« on: November 17, 2020, 06:39:12 PM »
Okay, here's what I did:

I went to the home page of AbanteCart and saved the logo to my pictures folder.  I then went into Photoshop and looked at it -- sure enough it's 2000 pixels long.  I also saw why it was a gif -- it has a transparent background.  That doesn't seem to matter however.  I resized it to 250x29 and used the new one for the e-mail logo.  We'll give it a try.

As for the brand logo, it is a jpg file that's 57x57.  Remember this is stuff I used in the old store, and had to do a bunch of resizing to make it work over there.  Anyway I found the original large logo and resized it to 300 width.  Then I went into brand list logo and changed the height and width to 300.  No change.  So I moved the brand list settings back to 56.  Any ideas on increasing the brand logo size as it appears in each product?

Thanks!

15
Installation and Configuration / Re: Logo sizes
« on: November 17, 2020, 03:44:40 PM »
Thanks again; I found the original logo on my computer, I'll try to resize it and try and upload again.  Is there a way to view it, aside from waiting for another order?

Pages: [1] 2 3 4

Powered by SMFPacks Social Login Mod