Author Topic: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update  (Read 17724 times)

Offline llegrand

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
  • Karma: +520/-7
    • View Profile
According to the USPS site on Sept 7 there are some changes and an API retirement.  Can you please check to see if the current version of the USPS extension needs to be updated to the new requirements?  Here's the staring link to get to the document for the changes.

https://www.usps.com/business/web-tools-apis/welcome.htm?

I just checked on my sites,  and my extension is not working now either.  Ollie  was posting that he was having issues and getting the correct API credentials did not solve the issue and I am thinking this change in the API at USPS is the issue.

Thanks
Lee
« Last Edit: September 09, 2014, 05:24:43 PM by llegrand »

Offline abantecart

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4358
  • Karma: +298/-10
    • View Profile
    • Ideal Open Source Ecommerce Solution
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #1 on: September 10, 2014, 10:19:20 AM »
We will check on this and provide an update.
Please  rate your experience or leave your review
We need your help to build better free open source ecommerce platform for everyone. See how you can help

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2048
  • Karma: +319/-13
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #2 on: September 10, 2014, 11:57:44 AM »
Hello llegrand.

To solve this issue please replace file public_html/extensions/default_usps/storefront/model/extension/default_usps.php
Then go to https://secure.shippingapis.com/registration/ and take new credentials for your cart.
After finish look new ID and pass in email from them.
Just change it in USPS extension settings and let us know about result.

“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline llegrand

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
  • Karma: +520/-7
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #3 on: September 10, 2014, 01:23:00 PM »
I ftp'd in the new file after renaming the exisiting one. Can't get to the USPS set up screen.


Shipping Admin panel has this notice and has no way to "install" the extension. See screen shot for my aPanel.

"Extension default_usps:  Source can not be located! Please delete it and visit extention provider to get complete source and intall it again "

app warnings:

default_usps directory is missing in /home/countrys/public_html/test/core/engine/extensions.php on line 279

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2048
  • Karma: +319/-13
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #4 on: September 10, 2014, 01:37:08 PM »
please, never rename folders inside extensions directory..

Rename it back and replace only one file (see attachment in my post above)
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline llegrand

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
  • Karma: +520/-7
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #5 on: September 10, 2014, 01:58:52 PM »
Sorry,  I replaced the file in the wrong place  the first time.  My error.

Ok,  I am pleased to report that the USPS extension is working correctly.   I have added the new file on all of my working sites, and they are good now.

I did not have to obtain a new credential - the existing one I had from a couple of months ago is assigned to the new production server at USPS.

Thank for getting this new extension out ASAP. 

One question -  will that fix need to be made for all future installations of 1.1.9 as I have more sites to bring up.

Lee

Offline abolabo

  • core-developer
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2048
  • Karma: +319/-13
  • web for all, all for web!
    • View Profile
    • AbanteCart
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #6 on: September 10, 2014, 02:14:06 PM »
..applied after upgrade up to 1.1.9 ? not sure...need to check..don't remember
“No one is useless in this world who lightens the burdens of another.”
― Charles Dickens

Offline names

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: +3/-0
    • View Profile
    • Allcrests.com-Where old ways meet new age
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #7 on: November 13, 2014, 11:25:27 AM »
Just for anyone's FYI

This patch IS still needed on  1.1.9

At least he softcalc install I got.
Our business in life is not to get ahead of other people, but to get ahead of ourselves.

Offline tnt170

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #8 on: December 09, 2014, 07:56:11 PM »
Hey guys I have entered my API User name and password even called to confirm that it was in production mode instead of test mode with USPS. I have also replaced the default usps php and it is still saying (API Authorization failure. RateV4 is not a valid API name for this protocol.)

Offline llegrand

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
  • Karma: +520/-7
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #9 on: December 09, 2014, 08:11:23 PM »
https://secure.shippingapis.com/registration/

Did you get your api at this location?  The Instructions in the Abantecart Documention remain incorrect for the latest USPS configurations.

A USPS shipper account id will not work in the extension.

Let us know if this was the fix or if you still need help.

Lee



Offline tnt170

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #10 on: December 10, 2014, 11:54:15 AM »
Yes that's what I did, I called usps gave them my web tools user name and they advised me everything on their end is in production mode and functioning correctly. 

Offline tnt170

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #11 on: December 22, 2014, 09:27:44 PM »
Still No Luck Guys anyone have any Suggestions? :)

Offline llegrand

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1798
  • Karma: +520/-7
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #12 on: December 22, 2014, 10:12:04 PM »
did you install the file that is listed above by abalano?   It is the fix for rate4.   Once I installed that,  I've had no issues since.

What version of abantecarte are you working on?

 

Offline tnt170

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #13 on: December 22, 2014, 10:24:44 PM »
Yes I did replace the file.... The version is 1.1.9

Offline Agiliteesgal

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • Karma: +2/-0
    • View Profile
Re: HELP PLS - USPS Extension - not working - as Sept 7 API has update
« Reply #14 on: July 17, 2015, 07:11:52 PM »
I know I'm a little late on this, but I do need to update my USPS api extension to V.4. The secure shipping link mentioned above gives the following error message:
This XML file does not appear to have any style information associated with it. The document tree is shown below.
<Error>
<Number>80040B18</Number>
<Description>
An error has occurred with the service. Please contact the system administrator, or try again.
</Description>
<Source>USPSCom::DoAuth</Source>
</Error>

Can anyone help me with this? I have not kept up with all the updates--as I know I will probably break my site by trying to doing so. (Actually, I already did and had to have it restored.) So I'm hoping to update the USPS api without having to install any updates.

 

Powered by SMFPacks Social Login Mod