Show Posts


Messages - llegrand

Pages: [1] 2 3 ... 111
1
Support / Re: Waiting (TTFB)
« on: November 08, 2021, 04:57:31 PM »
suggest you run some analysis from these two sites--  drill down and see where you are dragging and look into their suggestions.
Load is impacted by lots of things,  what all is needing to load on your home page, the size impact of your images,  apps, etc. 

https://tools.pingdom.com/
https://gtmetrix.com/

2
We have found this issue on several of our client sites,   the fix for us has been to configure the email sending using SMTP rather than the system send mail. 

check this AbanteCart doc for info on enabling SMTP mail settings.
https://abantecart.atlassian.net/wiki/spaces/AD/pages/7372837/Mail+Settings

3
General Support / Re: No images displayed after fresh install
« on: November 02, 2021, 03:38:20 PM »
https://www.bluehost.com/help/article/cpanel-applications

BlueHost offers Softaculous,  you may find that an easier way to install AbanteCart which is available in most Softaculous offerings.

And here is the AbanteCart docs on installing with Softaculous

https://abantecart.atlassian.net/wiki/spaces/AD/pages/4161537/cPanel+Installation?preview=%2F4161537%2F2385444875%2Fsoftaculous-install.png

4
Support / Re: banner manager clicks without views
« on: October 27, 2021, 10:23:44 AM »
They are the same block on the same installation.

1st shot was how it was configured.  The images in the OFF condition in the selection box, and the  adding the click count even though no image was being displayed.

The 2nd shot is the same block after changing the selected images and turning ON the block.


5
Support / banner manager clicks without views
« on: October 26, 2021, 09:15:12 PM »
Hi Guys,
I encountered some odd behavior with banner image and banner block.   Some images had been set to off after Christmas last year.  Other images in banner images had been turned on and arranged with sort order  and appear correctly in the home page of the site. 

However,  the banner block , which contained the off images was only turned to off for the block. The new On images have not been added to the block until today. 

The oddity is the reports on banner stats shows clicks for 10 months,  no views. 

My question is why is an OFF condition recording clicks to something that cannot be seen on the site?

This is in AbanteCart 1.3.1,  but occurred from 1.2.16,  and 1.3.0








6
Support / Re: Looking for a way to have conditional selections
« on: October 21, 2021, 01:01:04 AM »
Yes,  it is via the options

Here's the link to some info:
https://abantecart.atlassian.net/wiki/spaces/AD/pages/9568257/Manage+Products+Options

7
I suggest you learn how to use Softaculous - if your cPanel offer Softaculous to you.

Here is the link to our KB with some documentation
https://why2central.net/kb/using-softaculous/

Make your base site.  Then you can clone it, change your name, etc.  You can also use softaculous to move it to a different host. 

8
General Support / Re: Logo and Links URL
« on: October 12, 2021, 09:09:53 PM »
I have attached a screen shot -  and none of my browser have the issue -  FireFox, Chrome or Edge

Try clearing your browser cache:

There are also keyboard shortcuts to perform the equivalent hard refresh. Because there are multiple ways to do the same action, they will be listed below:

Chrome, Firefox, or Edge for Windows: Press Ctrl+F5 (If that doesn’t work, try Shift+F5 or Ctrl+Shift+R).
Chrome or Firefox for Mac: Press Shift+Command+R.
Safari for Mac: There is no simple keyboard shortcut to force a hard refresh. Instead, press Command+Option+E to empty the cache, then hold down Shift and click Reload in the toolbar.
Safari for iPhone and iPad: There is no shortcut to force a cache refresh. You’ll have to dig into settings to erase your browser’s cache.

9
General Discussion / Re: Probably Payment Conflict Message
« on: October 08, 2021, 10:37:49 AM »
We had a client with the same issue -  the fix  was to be sure that all emails  are registered in your PayPal account.

You need both emails in your PayPal account,  this does not affect your PayPal account or how you manage the funds in it.
But it will let PayPal now that the receiver email is a valid one for your Master account.

These are the steps to add the email:
In your PayPal account
Upper right corner, hover over your name
Click on Profile Settings
Select Login and Security on the left pane


On the Email in the right page click on UPDATE
Click on the big + on the top right  to add an email
Add  the email you are using in your AbanteCart store
They will send a verification email to that address,  watch for it and verify it.
Leave your existing email that you access your PayPal with as the Primary

as to the money issue -  check that the type of currency in your PayPal is the same as the currency default in your cart.


10
General Discussion / Re: Image not found or broken when I add Media
« on: October 06, 2021, 03:24:37 PM »
please check system requirements as specified here:
https://abantecart.atlassian.net/wiki/spaces/AD/pages/3768390/AbanteCart+System+Requirements

Just because Softaculous installed the application for you does not mean that the requirements are met. 

AbanteCart version 1.3.1 needs at least PHP 7.3,  and it runs really well on PHP 8.0.


11
General Support / Re: Error upgrading 1.3.0 to 1.3.1
« on: September 28, 2021, 04:01:20 PM »
Hey Core Devs,
I want to report on this Phar error - my servers all give this error on upgrading to 1.3.1  and Phar is enabled on them.
We have success every time by manually updated the update package  -  not one failure.  This condition exists in PHP 7.3, 7.4 and 8.0 when trying to use network install.

I can now report that there are a many others that have the same issue -  I get support tickets from our extension users frequently  saying  "I can't upgrade"  and they are running servers in multiple hosting around the global.  We give them the update package and the instructions and it works.   

This is the first upgrade that has had this issue- so I would like to posit that it is something within the network install that is problematic to multiple servers on multiple hosts.   And hopefully it does not show up in the 1.3.2  that you are working on now.

Regards,
Lee with WHY2 support team



12
I can not get your site to load at this time.   However,  it appears from your screen shot that you are using the BLURB field rather than the DESCRIPTION field.   You input into the blurb field is very long that is why  the right side slide for seeing more is activated.   

A blurb is usually a very short message - highlight some features or size or something that can be seen by the customer on the home page displays to additional attract them to click on the product for MORE info and potentially buy
 
I have added a screenshot from one of my clients so you can see the difference when the blurb is short.

Hope this helps you.

13
General Support / Re: Products Not Displaying
« on: September 16, 2021, 01:13:27 AM »
Also check the available date -  depending on your host server settings/location and the actual time you are adding a product it can use the next day keeping a product from being shown until the available date current.

14
Built-in Features / Re: Multi-Store in sub-folder setup
« on: September 14, 2021, 11:07:46 PM »
I need one more point of clarity if using the subfolder  -  The main store can only be in the root?  and the multi store in any subfolder,  and nothing needs to be done about document root?

thanks in advance for reply

15
Built-in Features / Re: Multi-Store in sub-folder setup
« on: September 01, 2021, 10:46:50 AM »
I did not see that in there when I looked yesterday and I was really looking for it :-[.  Sorry if I missed it.


Pages: [1] 2 3 ... 111

Powered by SMFPacks Social Login Mod