Show Posts


Messages - llegrand

Pages: 1 ... 102 103 [104] 105 106
1546
General Support / setting user group functions
« on: October 14, 2013, 01:15:13 PM »
In working in the EDIT USER GROUP section -  I am having difficulty in some of the links, and some quite unsatisfactory results in trying to find what the links go to.

I am of course logged in as the administrator.  As seen here:

/index.php?rt=user/user_permission/update&user_group_id=10&s=......



All of the entries show  GO TO PAGE  when hovering.  However the results are varied:

Some links actually work and go to the page it controls.

some places I get this - with no ability to log in.  Note: this seems to happen a lot with anything that has 'extension' in the title.
{"error_title":"Login Error!","error_text":"You are not logged in. You will be redirected to log in
page","show_dialog":true,"reload_page":true,"error_code":401}

things with grid' in the title display like this when they work:

index.php?rt=listing_grid/zone&s=.......
{"page":null,"total":0,"records":"65","rows":[{"id":"3647","cell":["United States","\n\t\n\t
\n \n <\/div><\/div><\/div><\/div><\/div>\n<\/span>\n","\n\t\n\t
\n \n <\/div><\/div><\/div><\/div><\/div>\n<\/span>\n","\n
\n \n <\/span><\/div><\/div>\n<\/span>\n"]},{"id":"3615","cell":["United States","\n\t\n\t
\n \n <\/div><\/div><\/div><\/div><\/div>\n<\/span>\n","\n\t\n\t


Some just go to blank pages

I don't know if these differing results on GO TO PAGE click are by intention or there is an issue. 

But a more reliable way to determine what the link is linking to would be appreciated.




1547
Installation and Configuration / Re: config error on apps
« on: October 12, 2013, 02:30:10 PM »
I did get my issue resolved -  I am embarrassed to say it was user caused by me.   I had been using the wrong password for the admin panel. 

Thank you forum for trying to assist.


1548
Installation and Configuration / Re: config error on apps
« on: October 11, 2013, 11:40:04 AM »
Hello again, 

I would really like to fix whatever is causing this warning,  but I do need some help.

This was a clean install of version 1.1.7 not an upgrade.   It was installed on a subdomain.   I used the correct subdomain in the URL on the settings page during install.   But the install seems to have defaulted to using url without the subdomain when it assigned the Admin logon.

Is there some setting I can change?
Do I just need to re-install not using a subdomain?
Can I not use subdomains?
If I can use subdomain,  how do I get install to recognize them?

Apparently this is causing some issues -  I don't like issues .  Warnings need to be addressed and corrected.  I just don't know how to do that.  And reading documentation and searching the board has not provided answers.  Please provide the necessary info here.

Thanks.






1549
Template Support / Re: image on category pulldown
« on: October 10, 2013, 10:11:26 AM »
While another thread I ran across this from Aug 30.   It seems to say what I am encountering about the last image in sub-cats showing up is how the system is designed.   Just thought I would add this information for clarity on my subject.

1) Why When My mouse at Motherboar the photo away show out TV Mounts Photo??

Hello. Category menu always display image from last SUB-category. If you want to display another one go to Admin-Catalog-Categories and change sort order for subcategories


1550
Installation and Configuration / Re: config error on apps
« on: October 09, 2013, 03:28:26 PM »
no additional stores setup yet.

I did not intentional setup different urls.   Here's what I did when from the start, please tell me where I went wrong.

1.  This is a brand new domain on an empty  server.
2.  Made a subdomain on Cpanel.   called shop.mydomainname.net   
3.  Setup database in mydomainname.net  called  shop. 
4.  FTP'd in the ver 1.1.7 files into  mydonainname.net/shop 
5.  ran the install and used shop.mydomainname.net  in the URL.

Please tell me what I did wrong in this setup.   And more importantly tell me precisely the changes to get everything in sync.

I need the shop  to be the MASTER store,  that will be the one that is cloned for multi stores.

Thank you.

1551
Installation and Configuration / config error on apps
« on: October 09, 2013, 09:20:36 AM »
I am getting a lot of errors,  so many the log file has been truncated - all citing  the same line

Here's the text of one:

2013-10-09 12:53:16 - App Warning:  AbanteCart core v.1.1.7 Warning: Accessing store with unconfigured or unknown domain ( mydominname.net/shop/ ).
 Check setting of your store domain URL in System Settings . Loading default store configuration for now. in /home/myfile/public_html/shop/core/lib/config.php on line 169

My set up is I have a subdomain  setup - so the url is shop.mydomainname.net   
The admin panel uses   http://www.mydomainanme.net/shop/index.php?rt=index/login&s=bigadmin

Actual cart uses - http://shop.mydomainname.net/

Store URL shown in System > Settings  http://shop.mydomainname.net/

What do I need to change in order to correct the information so I don't see this error?

Thank you.

1552
General Support / Re: Resizing images automatically after uploading them.
« on: October 08, 2013, 05:05:35 PM »
Hi Carl,

I would have to agree with eCommerce about not using the server resources here.

I do understand having clients who aren't very computer savvy!   However you have indicated that you were going to work on a multi store environment -  so it would seem that you should be looking for a solution that makes all of the web visitors experiences as quick as possible.   That means using resources for the web visitors best results.  And in the multistore setup,  seems like you might be penalizing the users who do it correctly by managing their pics locally before uploading.

So why don't you try sharing something simple with your beginning customers - that won't be difficult and won't cost them any money.   Use something simple like http://www.picresize.com/ .   It's free,  online,  can use image on the PC or from a web address.  It's also very simple.   There are lots of other out there too.

Also,  don't forget DPI settings also affect the file size.  Currently  72 or 96 seems to work well on webpages.  And makes the files sizes smaller.  There are so many phone pics now,  they all seem to come thru a high DPI, 300 or more.  Great for high quality printing,  useless on the webpage.

I get iPhone photos from one of my clients -  they come in at 300 DPI and 2000 x 2000 sizes -  and about 600 KB,  if I resize to 500 wd pixels,  and 96 DPI  it is 76 KB and looks great on the webpage.  Loads quickly too.

Just my opinion here.

Just another Abantecart user.

1553
Extension Support / global attributes vs extension Product Features
« on: October 07, 2013, 09:48:57 PM »
I am using version 1.1.7  with the html5 template.   Under Products >  Global Attributes one can set up options.  In the Extension store there is Product Features or Attributes.   They seem somewhat similar to me.  Can you explain the  functional difference in them?

It almost looks like the extension was written for earlier versions and perhaps it have been added to the later versions?

I am basically looking for a way to add  product size, other than just typing in the description area. ( not shipping wt).

Thank you.

1554
Support / Re: Some countries in zones off, then...
« on: October 07, 2013, 09:52:11 AM »
Thank you, that should make it quicker.

Good reminder on the clearing of the Cache,  I wouldn't have remember that.

1555
Support / Re: Some countries in zones off, then...
« on: October 06, 2013, 11:49:21 PM »
In removing the zones,  is there some better way to remove unwanted zones?   There are almost 400 Pages
and the best I can see is to increase the number shown on a page  to 50,  click the Master check box to turn all of them on,  then one by one uncheck any you want to keep and then select deleted.

If one only wants 2 or 3 countries this is quite a task.

What database(s) contain the zones and countries?  If one is knowledgeable in accessing the database
this would be a faster method.


1556
General Support / Re: In multistore - installed extensions and upgrading
« on: October 06, 2013, 11:42:56 PM »
I am not sure I understand your answer correctly.

Are you saying that a master store with 10 mutli-store setups is considered to be one installation.  And that an extension is good for all 11?

Or are you saying it is considered to be 11 installations?

1557
General Support / In multistore - installed extensions and upgrading
« on: October 06, 2013, 04:28:23 PM »
When one has a multistore setup  I have some ongoing maintenance and extensions questions. 


What happens when you have extensions installed? 

In particular,  extensions that have fees?  Do we need to purchase an extension for every store?  or is it inherited during setup?  If additional purchase - what about multiple license fees at reduced cost?

When there is a version upgrade,  and it is run on the master - is it also necessary to run it on each of the store in some manner or are the features  shared from the master upgrade?

These are important operational issues for deciding how to manage sites after setup.

Thank you for your answers.

1558
General Support / Re: Multiple Store Question
« on: October 06, 2013, 04:17:05 PM »
Carl,
I believe your decision to have separate installs is the best  in that each of your stores would have totally different inventory items.   It seems to me the multi-store advantage is when you have the same vendor with several locations.  Then the inventory and it's descriptions etc are consistent across all the locations.

Domain names are very inexpensive and giving each store their own unique cart would seem to have a great marketing advantage to them.  The trade off from your side is that you will need to upgrade each cart independently.  But that might be good too,  you'll only mess up one cart at a time (she says laughingly!)

There must be a way to make a "master" store that is configured optimally and then use that as a basic install for each of the stores as they come on to your system.  That way all the great features that you've discovered and setup would already be setup and you would only need to change the url, database location, etc.  I am going to investigate that aspect once I learn about more of the features and get them configured for my project.

As to your Master Marketing page - I also will be working on something like that, at least for the multi store setup.  If I come up with anything that works,  I'll let you know. 

Just another Abantecarte user!





1559
In researching about php mail and SMTP I found this citation:

PHP mail uses the settings in PHP.ini to send email through sendmail. Sendmail is a direct path that just hands over the mail you generated to the system's SMTP server, but requires you to build the header for it. PHP mail does not support SMTP authentication, which is required by many mail servers. Since SMTP requires a valid login to send the mail, the headers match the rDNS records allowing a flawless delivery.

In the long run, SMTP email is the only way to guarantee that your email will arrive in the inbox of your receivers. So don’t waste your time with the PHP mail function, instead use a web form that requires SMTP logic.


Can you please address which of the two systems work the best within abantecarte?
If one chooses SMTP  what, if any changes need to be made either within the system,  or within the server?

Additionally,  can more than one email address be used, in either configuration? I would like to use orders@mydomain  for order,  newsletter@mydomain for sending newsletter etc.  I have search Documentation and the board,  but can't find any guidance. 

If we can use more than one email address,  where do we set that up?

Thank you for your response.

1560
General Support / Re: editing when using multiple languages
« on: October 05, 2013, 11:06:39 AM »
Thank you for the information.   I would like to continue the conversation just a bit as I still have some confusion here.

First let me say,  I am not opposed to paying for the Google,  my concerns were more along the lines that the explanation on the extension doesn't tell one about that necessity.  And that until a couple of months ago Google API1 was a free service,  then they changed to API2 and made it only a paid service.   It's the concern with being tethered to Google services as they are prone to changing their way of offering services. 

Next,  there seems to be something that is installed with abantecart version 1.1.7  that does do translation if the settings are done correctly - setting them to on in the correct places.  It does function upon editing of a block.  So what is that?  How does it differ from the Google API2?

If one installs the Google,  how could one roll it back to what's initially included in abantecart?  It is just a matter of turning off the extension and changing the setting in Text Translation Method: back to the  Default method is a straight copy of source language text  on System > Settings?

Thank you for more details on this issue. 

Pages: 1 ... 102 103 [104] 105 106

Powered by SMFPacks Social Login Mod